Pagina laden...

Levering

Als je je bestelling op maandag tot en met vrijdag vóór 16.00 uur bij ons plaatst, wordt je pakket meestal dezelfde dag nog overgedragen aan PostNL. Vervolgens zal je pakket binnen 1-3 werkdagen bezorgd worden.

Bestellingen die op zaterdag, zondag of feestdagen (d.w.z. feestdagen voor ons magazijn in Noord-Duitsland) worden geplaatst, worden de eerstvolgende werkdag verwerkt en verzonden.
Bij bestellingen met een bestelwaarde van € 85,00 en hoger hoef je geen verzendkosten te betalen. De verzendkosten binnen België voor een bestelling tot € 84,99 bedragen € 6,99.
 
Om veiligheidsredenen kunnen we je afleveradres helaas niet wijzigen nadat je je bestelling reeds hebt afgerond. Als je er niet bent om je pakket te ontvangen, laat onze bezorgpartner een bericht achter met de informatie wanneer een nieuwe levering zal plaatsvinden of waar je je bestelling kan gaan ophalen.
 
Zodra we je pakket hebben overgedragen aan PostNL, sturen we je via e-mail een verzendbevestiging met daarin je leveringsnummer en een link om je bestelling te tracken.

Bovendien is je leveringsnummer op elk moment terug te vinden in je klantaccount.

Gastbestelling: Als je je bestelling als gast hebt geplaatst, kun je de status van je bestelling volgen via de link in de e-mail met de orderbevestiging, of door je leveringsnummer, e-mailadres en postcode in te voeren in het login gedeelte.
 
Je kunt je verwachte leverdatum vinden in het volgen van de verzending.

Wacht met de levering tot de geschatte levertijd.

Indien de bezorging langer dan 1-3 werkdagen duurt, ga je als volgt te werk:

Controleer eerst je trackingnummer. Deze vind je in de e-mail die wij je sturen zodra de verzending heeft plaatsgevonden (zie hierboven). Als de zending als afgeleverd wordt weergegeven, controleer dan het volgende:

• of een familielid of lid van het huishouden de zending heeft ontvangen
• of de zending bij een buurman is afgeleverd
• als het pakket is afgegeven bij een PostNL- of Nederlands postkantoor, maar je mist de afhaalbon, neem dan contact op met het postkantoor en leg je probleem uit aan de medewerkers. Je kunt het pakket ook ophalen met je identiteitskaart
• als je pakket met PostNL is afgeleverd, heb je per e-mail een digitale meldingskaart ontvangen als het ergens anders ligt. Controleer ook je spammap en de het e-mailadres dat in je account is opgeslagen
 
In individuele gevallen kan het voorkomen dat een zending als “retour naar afzender” wordt gemarkeerd. Het pakket komt dan bij ons terug.

Omdat het voor ons niet mogelijk is om een retourzending opnieuw te versturen, betaalt onze retourservice bij onbestelbare zendingen automatisch het factuurbedrag terug.

Er wordt automatisch een melding naar uw e-mailadres verzonden.

 

Heb je hulp nodig?